WEET U DAT
GIN IS
VAN BELGISCHE OORSRONG ?


Om verder te gaan ?

ALLEREERST EEN
BEETJE VAN
GESCHIEDENIS


Weet u dat gin is van
Belgisch-Nerderlandse oorsprong ?

De gin stamt af van jenever, een drank dat sinds de 17e eeuw ontwikkeld werd in de oude Lage Landen bestaande uit de Gewesten van het huidige Nederland en van Belgica Regia, België.

Voedingshistorici beschouwen de distillatie van gefermenteerde granen na toevoeging van specerijen door de Hollanders als het genesis van de gouden eeuw van brandewijn in Europa.

Voedingshistorici beschouwen de distillatie van gefermenteerde granen na toevoeging van specerijen door de Hollanders als het genesis van de gouden eeuw van brandewijn in Europa.

Het is pas vanaf 1688 bij de overname van de Britse troon door Willem III van Oranje tijdens de “Glorieuze overtocht” dat de Britten begonnen met het drinken van jenever dat zij gin noemden en dat nu een drank van het Hof was geworden.

De gekte van de gin bereikte zijn hoogtepunt tijdens de jaren 1950-1960 waarna de consumptie ervan op hetzelfde niveau bleef en zelfs verminderde in de jaren 1970.

Sinds het begin van dit decennium heeft deze drank opnieuw de interesse opgewekt van gesofisticeerde en hoogopgeleide consumenten die op zoek zijn naar originele en unieke ontdekkingen van smaken. De vele smaakvarianten van gin bieden hen deze mogelijkheid.

ONTDEK
DE HART VAN BRUSSEL
THUIS !


Ontwikkeld en gebotteld in het Brussels Gewest, Brussels Dry GinBelgian Rules laat zich stap voor stap ontdekken. Eerst wordt je overwonnen door een typische aromatische aanwezigheid. In de mond zorgt een krachtige fijnzoete aanloop voor een aangename ronding. Brussels Dry Gin onderscheidt zich door zijn delicate aroma, vakkundig getint met een vleugje citrus. Deze koning van cocktails is ideaal gecombineerd met een premium tonic, versterkt naar je zin met een scheutje limoen of een schijfje komkommer en zwarte peperkorrels. Brussel is een internationale en open stad … Laat je fantasie de vrije loop met Brussels Dry Gin !

Een ambachtelijke gin, made in Brussel en biol gecertificeerd !

Kopen

Discipline is never an end in itself just a means to an end !

Registreren en geniet van onze aanbiedingen !

Kopen